Acords prioritaris a nivell mundial

MAX VIVES-FIERRO Director de la Fundació Catalunya Europa

1. Com valora la situació mediambiental actual des de la seva organització?

El director de la Fundació Catalunya Europa, Max Vives-Fierro, considera que “la política mediambiental serà i ha de ser una de les principals polítiques a nivell mundial. És necessari que hi hagi un acord multilateral entre tots els països del món, perquè no serveix de res que uns països adoptin mesures molt avançades, si n’hi ha d’altres, veïns, que no ho fan”. Vives- Fierro creu que la situació actual és “bastant esperançadora” perquè la consciència sobre aquesta problemàtica va en augment. “Els polítics saben que ha de tenir un lloc primordial a les seves agendes”, apunta.

2. Quins són els reptes de futur que es plantegen des del punt de vista de la sostenibilitat?

Vives-Fierro comenta que la Fundació Catalunya Europa continuarà amb la seva filosofia de ser un pont entre la ciutadania i la classe política, també en matèria de medi ambient. “Som una entitat de la societat civil, que està entre la política i la ciutadania, i ens encarreguem que la transmissió sigui fluida i funcioni”. exposa.

Vives-Fierro explica que la seva tasca divulgativa continuarà a través de seminaris i conferències, així com amb programes específics. És el cas de Ciutats del futur, nascut de l’experiència del president de la fundació, Pasqual Maragall. “Expliquem com han de ser els barris verds dins de les ciutats i exportem el que hem desenvolupat a Barcelona a altres llocs del món”, comenta

Sobre Redaccion