Blog

Aquest espai pretén donar visibilitat, a través de les noves tecnologies de la informació, als monogràfics que es publiquen mensualment a El Periódico de Catalunya. El títol del blog fa referència al primer monogràfic de la sèrie, que, per iniciativa de Xavier Jiménez, va començar a editar-se ara farà més de quinze anys: Catalunya Construeix. Amb l’objectiu d’oferir informació permanent i detallada sobre els monogràfics editats i per a descarregar tots els especials publicats fins a la data es va crear el blog del monogràfic Catalunya Construeix, on des de l’any 2010 també és possible accedir a totes les altres publicacions. L’objectiu és el d’aplegar una multiplicitat de realitats d’un lloc geogràfic determinat sota un sol nom. Catalunya construeix, en el sentit més literal del terme. Però Catalunya, a banda del sector de l’arquitectura, la construcció i l’urbanisme, també construeix en un sentit més obert i metafòric. Construeix en el terreny de les infraestructures, els serveis, la innovació, l’economia, la tecnologia, la sostenibilitat, la qualitat de vida i el benestar. Els nostres monogràfics volen fer-ne una crònica i per aquest motiu aquest espai continua duent encara el mateix nom.

Així doncs, aquí teniu una plataforma digital pensada per fer difusió, permetre el lliure accés a totes les publicacions, generar un valor afegit i servir com a instrument de reflexió per als professionals dels diferents sectors de referència, en la mesura en què els especials reflecteixen el procés d’evolució del nostre territori i la nostra societat des de perspectives molt diverses. Una transformació que també ha viscut el propi mitjà de premsa. El blog, en consonància amb els nous temps i els nous canals de comunicació, també vol ser un espai interactiu i obert a les aportacions del sector i de l’opinió pública, i on podreu deixar comentaris, imatges, enllaços i textos complementaris a tots aquells que s’han anat publicant a les pàgines del mitjà off-line.

També pot accedir-se al blog dels monogràfics a través del lloc web de El Periódico de Catalunya, així com adquirir una perspectiva més atractiva, polièdrica i completa de les publicacions a través de les presentacions en format flash que inclouen els posts i els resums en vídeo de les taules rodones i tribunes en format vídeo celebrades en motiu d’alguns dels especials. També podreu estar al dia de tot el que passa a través de les xarxes socials: ens trobareu a Issuu, a Vimeo, a Slideshare i a Flickr.

Sobre el Autor