El mercat de l’habitatge busca noves solucions

REACTIVAR EL SISTEMA DE FINANÇAMENT ÉS UN FACTOR CLAU PER REPRENDRE  L’ACTIVITAT CONSTRUCTORA

Premios AVS Catalunya

’51 habitatges per a joves al c/ Ali Bei de Barcelona’ de Conxita Balcells, obra guanyadora de la categoria d’Obra Nova en la darrera edició dels Premis AVS Catalunya

Sortir de la crisi és el principal objectiu de tots els agents que intervenen en el mercat de l’habitatge i el sector de la construcció en general. Per a això, cal prendre decisions i apostar per una sèrie de mesures que contribueixin a millorar la situació, ja que la demanda d’habitatge continua sent una necessitat actual.

En aquest context, els promotors plantegen la necessitat de reactivar el sistema de finançament i impulsar la dinamització dels estocs d’habitatges d’obra nova. Els arquitectes, per la seva banda, aposten per fomentar l’habitatge social i la rehabilitació del parc ja construït. També reclamen una construcció forta i orientada a la sostenibilitat. Des de l’àmbit de la promoció d’habitatge públic, es demana una major implicació de les entitats financeres i adequar el Pacte Nacional de l’Habitatge a l’actual context socioeconòmic. Finalment, administradors de finques i especialistes en el camp de l’arrendament apunten la possibilitat de potenciar el mercat de lloguer. Això sí, a un preu just.

Catalunya Construeix especial Habitatge ’09 (arxiu PDF en català)

Catalunya Construye especial Vivienda ’09 (archivo PDF en castellano)Sobre Redaccion