El sector ha d´evitar els monopolis

Com a representant del sector, Joan Martorell, responsable de la Subcomissió d’Aeronàutica del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya (COEIC), reclama més implicació i ajudes de les administracions, però reconeix que Catalunya i la indústria van pel bon camí perquè han fet els deures.

Martorell assegura que les últimes xifres de creixement sónmolt positives però, tot i que “l’aeroport de Barcelona ja és el novè d’Europa en transport de persones, encara queda molta feina per fer”. El responsable de la Subcomissió d’Aeronàutica del COEIC vol ressaltar la construcció de la quarta pista, la del mar. “Així es podrien garantir els vols les 24 hores i multiplicar per 20 el transport de càrrega”.

El que necessita l’aeroport per ser un hub és, segons Martorell, “més voluntat política, potser”, ja que ja existeix “una demanda local important per omplir almenys el 50% dels avions” i la infraestructura necessària. “Amb les instal·lacions de la T-1 estem preparats perfectament”. Per Martorell és decisiu que alguna aerolínia aposti per l’aeroport en aquest sentit i “això ho està fent ja Spanair”. Per Martorell, “els monopolis no són bons”. Amb el Calvi de model de gestió, Martorell advoca perquè l’empresa que guanyi el concurs no sigui la mateixa per a Barcelona i Barajas, “perquè si no estaríem igual que ara amb AENA”. “Si els dos principals aeroports d’Espanya estan gestionats per la mateixa empresa, difícilment podrem obtenir l’aeroport que esperem”, assegura.

Vídeo-tribunes ‘Aeronàutica’. Joan Martorell from AIC Comunicación on Vimeo.

 

Etiquetas: ,

Sobre Redaccion