L’e-Catalunya del futur


DIA MUNDIAL DE LES TELECOMUNICACIONS I DE LA SOCIETAT DE LA INFORMACIÓ

La celebració avui del Dia Mundial de les Telecomunicacions i de la Societat de la Informació entronca de ple amb l’esperit de l’Exposició Mundial de Xangai. Si aquesta última s’ha consagrat al lema Millors ciutats, una vida millor, l’edició del 2010 de la jornada orientada a promoure la societat de la informació aprofita per recordar els enormes beneficis que poden aportar les TIC en l’increment de la qualitat dels entorns urbans.

El monogràfic es fa ressò del fet que aquesta cita en el calendari fa una crida a reduir l’escletxa digital del territori: per una Catalunya interconnectada, la Generalitat, per la seva part, construeix Xarxa Oberta, una via per a la comunicació electrònica de gran ample de banda que enllaçarà digitalment les diverses seus públiques del territori. El sistema, per exemple, millorarà l’ús d’internet de centres de salut o educatius i ajudarà els ajuntaments a enfortir els tràmits ‘on line’ dels ciutadans. Per la seva part, la Fundació PuntCat continua treballant perquè navegar en català sigui una realitat. La importància de la preferència d’aquest idioma als navegadors i el gran creixement dels dominis .cat acompanyen el fet que el català a la xarxa és una oportunitat per als negocis.

L’e-notici@s ofereix en aquesta publicació un espai als principals agents del sector per analitzar l’avenç de l’administració electrònica. Aquests consideren clau la instauració d’una bona infraestructura per impulsar la seva evolució. Disponibilitat, facilitat d’accés i estalvi de temps. En un dia a dia on la tecnologia ja està plenament incorporada i comencem a analitzar més detingudament la gestió que la implantació de la xarxa, la innovació i el desenvolupament de les telecomunicacions han de ser els passos a seguir. Joan Miquel Piqué (director general de Localret), Jordi Iparraguirre (director general de la Fundació PuntCat), Pilar Conesa (gerenta d’e-administració i sistemes d’informació de l’Ajuntament de Barcelona) i Jordi Bosch (secretari de telecomunicacions i societat de la informació de la Generalitat de Catalunya) van participar a la taula rodona organitzada el passat dia 12 de maig per El Periódico de Catalunya a la seu de Localret (el consorci format per les administracions locals de Catalunya per al desenvolupament de les xarxes i els serveis de telecomunicacions) i van analitzar la situació del país en termes de projectes, infraestructures i continguts.

e-notíci@s versió FLASH [català]

e-notici@s versión FLASH [castellano]

e-notíci@s versió PDF [català]

e-notici@s versión PDF [castellano]

Sobre Redaccion