La llei de la propietat horitzontal, a debat

TROBADA D’ADMINISTRADORS DE FINQUES I MAGISTRATS A SITGES L’11 I 12 DE MARÇ PER POSAR EN COMÚ POSSIBLES DUBTES I CONTRADICCIONS EN LA INTERPRETACIÓ DE LA NORMATIVA

L’administrador de finques s’ha d’encarregar d’un bon nombre de funcions relacionades amb la gestió dels béns immobles i l’assessorament de les comunitats de propietaris, encara que la seva tasca es pot resumir a partir d’un concepte únic i clarificador: resoldre problemes. Per fer-ho, han de dominar la normativa vigent per saber assessorar de la millor manera els seus clients d’acord amb la legislació. Però, en aquest punt, els professionals del sector s’estan trobant amb tota una sèrie de problemes derivats de la indefinició jurídica del règim de la propietat horitzontal, introduït amb l’aprovació del llibre cinquè del Codi Civil de Catalunya. Davant aquesta situació, el Consell de Col·legis Territorials d’Administradors de Finques de Catalunya ha organitzat un fòrum monogràfic amb l’Escola Judicial del Consell General del Poder Judicial en el qual s’intenten resoldre els dubtes a l’hora d’interpretar i aplicar la norma.

Els passats 11 i 12 de març, a l’Hotel Melià del port d’Aiguadolç de Sitges, administradors de finques de tots els col·legis catalans i prop de 50 jutges i magistrats de les demarcacions de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona van analitzar i debatre tots aquells aspectes que són objecte de polèmica jurídica i que afecten la interpretació pràctica, a vegades fruit de resolucions jurídiques contradictòries, de la regulació de la propietat horitzontal en l’àmbit de les comunitats de propietaris. “L’objectiu que perseguim és aproximar els coneixements i compartir experiències amb els professionals i la judicatura, també amb la voluntat de realitzar propostes de solucions pràctiques i evitar conflictes en aquest àmbit”, explica Enric Vendrell, escollit a finals del 2010 com a nou president del Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona i Lleida.

Fòrum 2011 [català]

Fórum 2011 [castellano]

Sobre Redaccion