Reconeixement a l’habitatge social

56 CANDIDATURES CONSOLIDEN ELS PREMIS D’HABITATGE SOCIAL D’AVS CATALUNYA

Aquesta edició del monogràfic Catalunya Construeix es fa ressò del certamen bianual que convoca AVS Catalunya i que s’ha convertit en un espai d’intercanvi de coneixements, en què les institucions i els professionals del sector comparteixen les importants apostes constructives en habitatge social a Catalunya. Al mateix temps, aquests premis són l’aparador de les iniciatives que es porten a terme i desenvolupen un paper generador de coneixement, difusió i aprenentatge entre tots els agents –públics i privats– que es dediquen a l’habitatge públic.

Tant l’alta participació com el gran nivell de qualitat dels projectes presentats mostren que el sector, malgrat el moment de recessió actual, avança a bon ritme. Aquests premis agafen més sentit actualment si tenim en compte l’actual conjuntura que viu aquest. La seva evolució necessita un compromís i una construcció diferent, modernitzada, forta en rehabilitació i orientada a la sostenibilitat i a la integració social, que formi part del nou model econòmic.

Els premis es van entregar el dimarts 1 de juny al Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa. Com en les edicions anteriors, el jurat els va atorgar en base a tres modalitats: obra nova, rehabilitació i actuacions integrades i va concedir 4 mencions. El premi per a la millor actuació en habitatge de nova construcció va ser per a la Promoció Pardinyes al c/ Vicenç Ximenis #5 de Lleida, el premi per a la millor actuació integrada va ser per a la Remodelació total del Barri Bon Pastor de Barcelona, mentre que la categoria per a la millor obra de rehabilitació va quedar deserta. Les mencions foren lliurades als 175 habitatges per a joves, aparcament i centre residencial d’acció educativa al c/ Pujades #304 de Barcelona, als Habitatges socials per a joves al c/ Can Caralleu #21 de Barcelona, a l’Edifici d’habitatge públic a la Pl. Ausiàs March, #3-9 de Sant Cugat del Vallès i als 81 habitatges tutelats per a gent gran i un casal per a joves al c/ Can Travi #30b de Barcelona.

Catalunya Construeix versió FLASH [català]

Catalunya Construye versión FLASH [castellano]

Catalunya Construeix versió PDF [català]

Catalunya Construye versión PDF [castellano]

Sobre Redaccion