Rehabilitació i sostenibilitat: el futur és possible

EL CONGRÉS RSF2010 VOL ESTABLIR LES BASES D’UN NOU MODEL EN EL QUAL ELS DOS CONCEPTES SIGUIN INDISSOCIABLES

R de rehabilitació. S de sostenibilitat. F de futur. Demà s’inaugura el congrés internacional Rehabilitació i sostenibilitat. El futur és possible, organitzat pel Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona (CAATEEB) i que tindrà lloc del 4 al 6 d’octubre al Palau de Congressos de la capital catalana. Serà un punt de trobada del sector i la societat en general per establir la rehabilitació i la sostenibilitat com a conceptes indissociables que permetin incidir realment en la millora de la qualitat de vida de la població, en la cohesió social, en la preservació dels valors culturals, en l’enfortiment social i econòmic i en els compromisos relacionats amb el canvi climàtic i la qualitat ambiental. Per això, els organitzadors del congrés afirmen que promotors públics i privats han d’apostar per aquest aspecte de futur, en un marc d’acció clar i transparent.

El congrés busca així promoure la rehabilitació sostenible com a manera d’avançar cap a un model més pròxim al de la resta de països europeus, com a motor perquè Catalunya pugui sortir reforçada de la crisi econòmica, com a font de creació d’ocupació estable i, finalment, com a eina per consolidar una societat més justa, cohesionada i compromesa amb el medi ambient. Per això compta amb un programa dividit en diversos blocs de continguts definits a través de consells d’experts multidisciplinaris, formats per més de 50 professionals de diverses disciplines. El congrés serà el punt de confluència del treball realitzat per aquests consells, que recolliran informació i l’analitzaran, identificaran bones pràctiques, faran una bona diagnosi i elaboraran propostes que donin resposta al dret constitucional d’un habitatge digne per a tots els ciutadans i els reptes mediambientals que exigeix el planeta.

Congrés RSF2010 [català]

Congrés RSF2010 [castellano]

FOTO [Façana de l’ARI Poble Sec al  c/ de Salvà # 59 de Barcelona després de la rehabilitació. Font: Institut Municipal d’Urbanisme de Barcelona]

Sobre Redaccion