Sense recursos infinits

Diversos experts relacionats amb el medi ambient i la sostenibilitat ofereixen la seva opinió sobre el present i el futur d’un tema que afecta tots els sectors de la societat sense excepció. El monogràfic Ecòpolis ha volgut saber quines són les seves propostes per millorar la situació actual, sempre des del seu àmbit d’actuació, arrel de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, que aquest any està dedicat als boscos i a la seva biodiversitat. El Dia Mundial del Medi Ambient és un dels principals vehicles que les Nacions Unides utilitzen per fomentar la sensibilització mundial sobre el medi ambient i promoure l’atenció i l’acció política sobre aquesta qüestió. Per poder saber més de cada un dels participants us oferim en format de càpsula les seves declaracions.

[El color de la llum. Foto: Javier Aisa _ Construmatica]

Ecòpolis Dia Mundial Medi Ambient 2011 [català]

Ecópolis Día Mundial Medio Ambiente 2011 [castellano]

Accedeix als vídeo resum al canal VIMEO ECOPOLIS

Les declaracions han estat realitzades per Anna Rosa Martínez -delegada de Greenpeace a Catalunya-, Salvador Rueda -director de l’Agència d’Ecologia Urbana de Barcelona- , Arnau Queralt -president del COAMB-, Josep Anton Morguí - cap del laboratori de l’atmosfera i els oceans de l’IC3-, Max Vives-Fierro -director de la Fundació Catalunya Europa-, Maite Masià – directora de l’ICAEN-, Manel Nicolás -visecretari del CETIB- i Ramon Torra - gerent de la Mancomunitat de Municipis de l’AMB.

El monogràfic inclou també les declaracions d’Enric LLebot -secretari de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya- i un exhaustiu informe sobre la Gestió dels residus a Catalunya redactat pels membres de la Junta de la Secció Tècnica de Medi Ambient del Col·legi de Químics de Catalunya, Xavier Albort, Enrique Morillas i Alejo Torres, en base a les dades i informació de la Agència de Residus de Catalunya (Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya).

Sobre Redaccion