Tecnologia i mobilitat sostenibles

MANEL NICOLÁS Vicesecretari del Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

1. Com valora la situació mediambiental actual des de la seva organització?

El vicesecretari del CETIB, Manel Nicolás, recomana un canvi d’actitud als governs perquè “amb la crisi econòmica global, correm el risc que les inversions en medi ambient es vegin reduïdes”. Nicolás defensa el paper dels enginyers tècnics industrials “en tots els aspectes que es refereixen a les tecnologies aplicables a l’estalvi d’energia i per generar- la d’una manera neta”, i assegura que “les tècniques aplicades en el medi ambient han de ser productores d’ocupació i de benestar econòmic”.

2. Quins són els reptes de futur que es plantegen des del punt de vista de la sostenibilitat?

Per Nicolás, una de les característiques més importants del CETIB, en temàtica mediambiental, és la difusió i promoció de les energies renovables a través de cursos i publicacions, encara que pel vicesecretari la gran aposta és el vehicle elèctric ja que “és un objectiu de futur pel qual també estan invertint molt les marques”. El CETIB patrocina una trobada sobre el cotxe elèctric al Circuit de Montmeló, que cada vegada reuneix més participants i que ja ha celebrat dues edicions.

També recolzen amb el seu patrocini un cotxe elèctric, el Tesla. “Creiem que l’aposta pel cotxe híbrid endollable, i posteriorment elèctric, serà una inversió tecnològica a nivell mediambiental molt interessant”, explica Nicolás.

Sobre Redaccion